Valmiita neuleita on valmistunut paljon, mutta ne vaan ovat jääneet kuvaamatta. Toivottavasti eivät unohdu kokonaan. Uusia asioitakin on tullut opeteltua.

Olin nimittäin eilen ja viime viikonloppuna kansalaisopiston kurssilla opettelemassa kehräämistä värttinällä ja rukilla. Alkuun opettelimme villan karstausta ja sitten siirryimme kehräämään karstaamaamme villaa värttinällä ja myös myöhemmin rukilla. Alla olevien lankojen kehräämiseen olen siis käyttänyt värttinää tai rukkia, mutta kaikki langat on kerrattu värttinällä.

Tässä ensimmäiset kurssilla kehräämäni langat.
Vasemmalta:
- värttinällä kehrätty ruskea suomenlammas 33g
- värttinällä kehrätty valkoinen merinovilla (topsista) 21g
- rukilla kehrätty musta ja ruskea suomenlammas 23g
- rukilla kehrätty valkoinen merinovilla (topsista) 30g

1302131.jpg

Tässä kurssipäivien välissä valmistunut kirkkaansininen villalanka 33g, joka on kehrätty värttinällä huovutusvillasta.

1302135.jpg

Nämä harmaat vyyhdit ovat karheaa, suoraa ja kuivaa mysteerivillaa, jonka alkuperää kurssin vetäjäkään ei pystynyt tunnistamaan. Villien arvailuiden joukossa olivat mm. vuohi ja aasi.
Vasemmanpuoleinen vyyhti on kehrätty värttinällä ja sitä on 60g. Oikeanpuoleinen vyyhti taas on kehrätty rukilla ja sitä on 45g. Värttinällä kehräilin kurssipäivien välissä ja rukilla eilen kurssilla.

1302142.jpg

Viimeisempänä 73g aurinkolankaa, jota varten karstasin yhteen kirkkaankeltaista, oranssia ja punaista huovutusvillaa.

1302148.jpg

Värttinän tilasin itselleni jo ennen kurssia ja nyt haaveilen omasta rukista ja karstoista. Ne kuulemma löytyisivät mökiltä, mutta pääsen hakemaan ne vasta kesällä. Täytyy malttaa odottaa vielä siihen asti.