Onkin vierähtänyt paljon aikaa edellisestä päivityksestä. Täysin toimettomana en ole ollut, mutta ei vaan ole tullut napsittua kuvia valmistuneista töistä. Lisäksi olen tehnyt joululahjoja, joita en voi vielä täällä paljastaa.

Tässä on jo syksyllä valmistunut poncho. Lankana on Novitan teddy Galaxy, ja sitä meni 390g eli 4 kerää. Ohje on vyötteestä, mutta muokkailin sitä hieman itselleni sopivammaksi. En halunnut, että kaulus osuu kaulaan vaan alkaa vasta alempaa, joten sen alussa on 70 silmukkaa ja lopussa 100 (ohjeessa koko ajan 50), sekä virkattuja lenkkejä on 50 (ohjeessa 25).

1128226.jpg

Löysin Fidan kirpputorilta tämän paidan halvalla. Ajattelin huovuttaa sen pesukoneessa ja tehdä siitä sen jälkeen laukun...

1128229.jpg

Ei sitten tullutkaan laukkua, koska paita ei villaisesta tunnustaan huolimatta suostunut huopumaan ollenkaan. Tulipahan vain puhtaaksi. Joten ratkoin siitä saumat ja purin etu- ja takakappaleet samanpituisiksi, ja kudoin siihenkin reunaan joustinneuleen. Virkkasin vielä pitkät sivut umpeen ja sain uudet lämpimät säärystimet. Sain vielä virkata yläreunaan kuminauhan, jotta pysyisivät kunnolla jalassa sekä alareunaan muutaman kerroksen kiinteitä silmukoita kiristämään, etteivät valuisi takaa kengän alle.

1128230.jpg

Sain myös aikaiseksi ihanat En pointe -tossut. Lanka on muistaakseni ikivanhaa Fritidsgarnia. Se on paljon paksumpaa kuin ohjeessa käytetty lanka, joten jouduin hieman soveltamaan, mutta muistaakseni lopulta käytin lasten tossujen silmukkamääriä. En onnistunut saamaan remmistä hyvää, joten virkkasinkin tossuihini solmimisnauhat.  En ole huovuttanut tossujani ollenkaan, mutta ne ovat käytössä huopuneet jo hieman ainakin pohjan alueelta.

1128227.jpg

1128228.jpg

Löysin Merin blogista aivan ihanan laukun, jonka ohje löytyy Knitting Dailystä. Hermostuin tosin mallineuleeseen sen hitaan edistymisen takia, joten teinkin laukun sileänä pyöröneuleena. Lankana on Lidlistä ostettu puuvillalanka kaksinkertaisena.

1128231.jpg